Sammanfattning av 2017

Sammanfattning av 2017

Här kommer en kort sammanfattning av fisket 2017. 

Tråkigheterna i skärgården fortsätter. Invasionen av både skarv och säl fortgår och är långt utom kontroll. Fisket i skärgården har imploderat. I våras gjorde jag mitt första och enda bompass efter gädda någonsin med kunder. Bästa turen fick vi 54 st, vilket var ett sällsynt undantag men det inger att det fortfarande finns hopp. Något måste göras och det är nu, inte sen.

Fisket i Mälaren är fortfarande väldigt bra, vilket är glädjande. Jag upplever att storleken på fisken har gått upp sista åren också. Bra snittstorlek på både gädda, abborre och gös. 

Ett fiske som fortfarande levererar det är fisket efter vandringslax i havet. 2016 blev ett riktigt rekordår men 2017 var inte mycket sämre. Det är både mycket och stor lax som simmar i våra hav för tillfället. 2017 största laxar blev på 15.0, 14.2, 13.7, 12.8 kg osv.

Det blev en liten privat tripp till Nordnorge för min egen del också. Vi besökte Senja utanför Tromsö, ett för mig nytt ställe. Vi hade det tufft med svaga tidvattenströmmar och knepigt fiske. Vi lyckas dock ta några riktigt fina hälleflundror under vår vecka här.

2018 kommer bli ett grymt år och vi kommer lägga ännu större fokus på fisket i Mälaren samt lax- och havsöringsfisket i skärgården.