anytec 622 spf

Från och med hösten 2016 fiskar vi nu från min specialbyggda Anytec. Det är närmare bestämt en Anytec 622 SPF, eller 622 SP Fishing som den också kallas. Det är i grund och botten det fina och välprövade skrovet från 622 SP men där det från fabrik gjorts ett antal förbättringar och anpassningar för sportfiske. Den här versionen har endast byggts i fyra exemplar så det är en ära att få ratta en av dem. På akterspegeln hänger en riktigt grym Yamaha F200 som ger båten fantastiska fartegenskaper, tyst gång och hög driftsäkerhet.

Båten har tydliga influenser från den amerikanska båtmarknaden varav jag tagit mycket av min inspiration. Detta syns inte minst på det stora kastdäcket som ger fina ytor för spinnfiske men som också ger rejält med stuvutrymme. Fram i båten på kastdäcket sitter en väldigt kraftfull elmotor från Garmin. Det sitter dubbla skärmar varav en är ny från och med 2022. Det är ett framåtseende realtidsekolod (livescope) från Garmin. Bredvid denna skärm finns en mer tradionell skärm från Lowrance där ni kan se karta, ekolod, djup, temperatur m.m. Utöver Garmin Livescope som är ett fantastiskt hjälpmedel för att hitta stenar, struktur, gräs och fisk med så har jag även StructureScan i båten. Structurescan eller side imaging som det också kallas ger oss möjlighet att läsa av vattnet på sidorna av båten. Perfekt för att leta bottenstrukturer, betesfisk eller enskilda individer.

Det finns även integrerade hållare för betesboxar, fästen för djupriggar, spöhållare i akter och reling, beteshängare m.m. Det märks särskilt väl att båten är byggd för sportfiske när man tittar lite under skalet. Båten är tex förberedd med stora fördragna rör som gör kabeldragning till en barnlek. Vi sportfiskare gillar våra prylar.

I fören sitter en frontmonterad Minn Kota Riptide elmotor. Riptide'n har en så kallad I-Pilot funktion som gör att man kan programmera in kurser, fart eller gör att man kan ankra elektroniskt. Motorn håller då kvar båten på en liten yta vilket gör att man kan koncentrera sig på att fiska av en fläck extra noga utan att behöva blöta ner ankaret. Elmotorn är också väldigt användbar då man vill smyga in i en grund vik utan att skrämma bort fisk, eller när man vill göra en perfekt drift längs med en kant.

 

Anytec utrustad med bland annat

# Frontmonterad Garmin Force 100 lbs elmotor med spot lock.
# Garmin Livescope
# Garmin GPSMAP 1222 XSV plotter/ekolod
# Lowrance HDS-12 live plotter/ekolod
# Lowrance HDS-12 touch plotter/ekolod
# Mastervolt MX LI-ION lithiumbatterier
# Victron DC-DC laddningsystem för batterier
# Lowrance Active Imaging 3-1 ekolodsgivare
# Simrad AP44 autopilot
# Lowrance Link-8 VHF med AIS
# Rockford Fosgate stereo med 6,5" högtalare
# RAM-fästen
# 14 st spöhållare
# Däcksbelysning
# Trimplan
# Bios plannerboard mast
# Canon Uni-Troll 10 djupriggar
# Warn 94700 elvinsch

Säkerhetsutrustning

# DSC
# AIS mottagare
# 2st automatiska länspumpar
# Manuell länspump
# Fireport
# Brandsläckare
# Skeppsapotek
# Nödraketer och nödbloss
# Flytvästar till alla