Boka fiskeguide i Kalmarsund, ett av Europas bästa vatten för abborre. Kalmar är den inbitne abborrfiskarens mecka. Hit åker man i hopp om att få sin drömabborre. Jag har fiskat abborre i hela Europa och håller Kalmarsund som ett av de absolut bästa. Fisket kan vara helt otroligt bra med mängder av fiskar över kilot och toppfiskar på upp till två kilo och med lite tur även över 2 kg. 

 

Abborren går gärna bakom stora id-, brax- och sutarstim och äter kräftdjur och märlor som kommer fram när vitfiskarna rotar runt på botten. De största exemplaren fångast oftast i anslutning till dessa stim. Mycket av fisket handlar därför om att försöka lokalisera dessa stim med hjälp av ekolod. 

Abborren är en lynnig fisk, så även om man är på rätt plats så ska man få fisken att hugga också. Därför tar vi till en rad olika tekniker för att lyckas med detta. I kallt vatten fiskar vi mycket jigg, ned och jerkbait. Tre tekniker där man får bra kontroll över hastigheten och kan fiska med långa pauser. Är vattnet lite varmare så fiskar vi mycket med crankbait, chatterbait, blade, jerkbait, spinnerbait och jigg.

Jag har mångårig erfarenhet från området och erbjuder guidade fisketurer. Jag rekommenderar att man bokar två sammanhängande dagar för bäst chans på bra fiske. Boende i stugor och hus i anslutning till det aktuella fisket kan ordnas.

Kontakta mig för offert och mer info.

david@grossguidar.se

070 161 61 00