Premiär vår 2024

Drömfiske

Vi är nyss hemkomna efter att ha tjuvstartat säsongen på sydligare breddgrader. Vi fiskade sex dagar och planen var att i stort sett uteslutande fokusera på abborre. Men vädret är lynnigt så här års och blåser det för mycket kan det vara svårt att fiska borre och då går det ofta att fiska tex gädda istället.

Med det sagt så var vädret verkligen med oss denna resa. Vi har inte bara kunnat fiska varje dag utan vi har även kunnat fiska effektivt.

 

Dag 1:

Resans första dag startade lite trevande. Det är alltid svårt när man inte varit på plats på ca ett år. Var är fisken? Vilket djup står de på? Vilka drag gäller? Osv. Vädermässigt var det även vår sämsta dag. På förmiddagen var elmotorn mer i luften än i vattnet pga vågorna. När vinden började lägga sig så började vi fånga fisk. Dagens största abborre vägde in på inte mindre än 2450 gram och 48 cm. En otrolig fisk som många bara kan drömma om.

Dag 2:

Blev resans bästa dag, åtminstonde om vi pratar mängd fångade abborrar. Totalt 20 st kom upp i båten denna dag varav fem tyngde vågen till över två kilo.

Dag 3: 

Var en dag då allt gick rätt för mig personligen. Jag landar tre abborrar över drömgränsen 50 cm, med en toppfisk som innebar en höjning av mitt befintliga PB på 2690 gr till fantastiska 2830 gram 51,5 cm. Jag närmar mig den omöjliga drömgränsen på 3 kg. En vacker dag så sitter den där. I båten togs det ytterligare två över två kilo.

Abborre4

2830 gram, 51.5 cm

 

Dag 4-6:

Dessa dagar blev fisket svårare och svårare för varje dag som gick. Fisken var otroligt petig och följde ofta bara efter betet utan att hugga. De har haft väldigt grumligt i vattnet hela vintern och våren och nu helt plötsligt så blev vattnet klart och då hade fisken "råd" att vara lite mer försiktiga på avstånd. När det är grumligt så måste de ta chansen när den erbjuds. Men envisa som vi är så testade vi diverse metoder och hemtagningsvarianter för att framkalla hugg och det kom upp tre till fem över två kilo per dag och 8-12 abborrar per dag totalt sett.

 

Sammanfattning:

Totalt fångade vi 71 st abborrar. 26 st vägde mer än 2 kg. 7 st var över 50 cm. Ett galet bra resultat. Samtliga gäster i båten kom hem med nya personbästan över två kilo. Utöver alla fina abborrar fick vi en hel drös bonusgösar (vissa dagar över 10 st) upp till ca 4-5 kg samt några gäddor. 

 

Nu drar fisket igång här på hemmaplan. Först ut är några dagar gädda på Vänern. Därefter blir det en del insjöfiske efter stora kräftabborrar och fler turer till Vänern.

Välkomna!