Abborrfisket i Kalmarsund igång

Nu är abborrfisket i Kalmarsund igång

Nu är abborrfisket hett nästan överallt. I Stockholms skärgård får vi i regel många abborrar med chans på kilo+ fiskar. Insjöarna har också varit bra där vi fiskat efter så kallade kräftabborrar (abborrar som specialiserat sig på att äta kräftor).

 

 

Whatsapp Image 2023 09 25 At 113408

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senaste insjöturen fick vi många fiskar över kilot med en riktig drömfisk på topp. Fisket på sjöarna kan vara väldigt knepigt och i regel får vi inte så många abborrar men det är ofta bra storlek på de vi får.

 

 

Jag har även startat höstens fiske nere i Kalmarsund. Fisket där nere har varit knepigt med klart vatten, hög salthalt och höga vattennivåer. Men när man träffar rätt så blir man rikligt belönad. Vi hittade en fläck där det stod ett helt gäng riktigt fina abborrar parkerade. De var inte lätta att lura till hugg utan vi fick finessfiska med ned-rig och verkligen lirka upp varje fisk. Det blev både många och väldigt stora abborrar denna dag. Beroendeframkallande helt klart! Om 10 dagar åker jag ner till Kalmar igen och kör några dagar. Då ska vi försöka pilla upp en tvåkilos är planen.