Jag erbjuder spinnfiske efter gädda, abborre och havsöring i vår vackra skärgård. Dessutom erbjuder jag sedan 2012 trollingfiske efter stor vandringslax ute på havet utanför Nynäshamn och Understen. Stora starka fiskar med en medelvikt på 10 kg.

Vi fiskar Östhammar-, Stockholm-, Nynäshamn-, Trosa- och Nyköpings skärgård. Gädda kan vi fiska i stort sett året runt men bästa perioden är i regel mars-oktober. Abborrfisket i skärgården har senaste åren gjort en rejäl återhämtning och är ofta riktigt bra i augusti-oktober. Läs mer om respektive art nedan.

 

Gädda

Gäddfisket bedriver vi i stort sett året runt så länge inte isen ligger. Vi fiskar gädda främst i skärgården Östhammar-Nyköping. Populära metoder som vi använder oss av vid detta fiske är vanligt spinnfiske med gummibeten, jerkbait, tailbeten och spinnerbait. Skärgårdsfisket sker för det mesta långt inne i vikar på grunt vatten där gäddan har skydd från predatorer som framförallt sälen.

Abborre

Abborrfisket i skärgården bedrivs mestadels mellan Norrtälje i norr och Trosa i söder och under perioden augusti-november. Denna tid stimmar betesfisken ihop sig på vissa områden och koncentrationen av abborre är som högst. Denna tid på året kan vi ha riktigt bra mängdfiske med upp till 200 fiskar i båten på en och samma dag. 

Havsöring

Vi koncentrerar vårat havsöringsfiske till den södra skärgården och perioden oktober-maj. Häftigt och fartfyllt fiske i fantastiskt vacker miljö. Det sägs att det går 10.000 kast per havsöring. I min båt stämmer inte det. Vi fångar i regel 1-4 fiskar per tur men ibland även fler. Även om det inte är ofta så finns risken att komma hem tomhänt också då det ibland kan vara en hopplöst svår fisk att hitta och få till hugg. Därför är det snabba förflyttningar och ofta i ytterskärgård vilket är en fantastisk naturupplevelse bara det. Vår bästa dag landade vi 12 st havsöringar.

Lax

Svenskt big-game fiske. Vi trollar efter lax på havet utan för Nynäshamn samt på Ålandshav mellan Sverige och Åland uppe vid Östhammar / Understen. Lite som att leta efter en nål i en höstack då det är enorma vattenmassor att leta på. Då kan det behövas en fiskeguide som vet vilka strömstråk laxen rör sig i under vilka förhållanden. Vi trollar med 12-18 spön samtidigt beroende på väder, antal båtar och vilket område vi är i. Det gör vi för att täcka så mycket yta som möjligt och kunna erbjuda fisken en rad olika beten att välja på. Laxarna vi fångar här ute väger i snitt 10 kg och vi får i princip inga fiskar under 4-5 kg. Båtrekordet är 19.1 och 2021 fick vi 3 laxar över 18 kg i min båt. Chansen på en 20+ finns i varje hugg som alltid startar med ett rejält rullskrik.

Kontakta mig för info eller offert.

david@grossguidar.se

070 161 61 00