Fem hälle-PB på två dagar

Fem hälle-PB på två dagar

Vilket satans fiske vi har nu! Dagen började ganska bra med en tappad och en landad på ca 30 kg. Därefter hade vi 4-5 riktigt tröga timmar men sen bröt helvetet lös...

Vi driftar av en fin kant och halvvägs så smackar den här fina flundran på min Mieko Predator. Min andra fisk för dagen som innebar ett nytt PB på ca 30 kg.

Vi gör om driften och på nästan exakt samma fläck smackar det på ett godståg till hälleflundra. Den körde ut sjukt mycket lina och var overkligt stark. Väl i båten mättes den till ca 128 cm och bara tangerat PB men den va riktigt riktigt grov så förmodligen vägde den lite mer än förra fisken.

Cimg6440 S 450X337Vi gör om driften en tredje gång men några meter länge ut och medans Sven-Olof står och byter jigg så får jag ett riktigt monsterhugg. Kraftigt mothugg och sen bara rasa det ut ca 50 m lina. Jag var så sjukt trött efter att ha bänt upp två 30+ på en halvtimme att jag knappt orka få upp denna.

Det sved i varenda muskel av mjölksyra men upp skulle den. Nytt PB för 5e gången den här resan och nu på 142 cm och ca 40 kg. Innan man har känt kraften av en sån här fisk är det svårt att förstå men jag var så trött att jag inte kunde stå upp efteråt. Jag var till och med nära på att lämna över spöt till "Svenne". Att bända 3 st 30+ inom loppet av en timme bräcker alla gympass ni kan tänka er.

6 st totalt idag med 4 st 30+ och minsta ca 12 kg. Fantastisk snittvikt. Totalt har vi nu 15 st på två dagar. Ny rapport imorgon!