Hälleflundra sammanfattning med bilder och film!

Hälleflundra sammanfattning med bilder och film!

Vilket fiske vi kan summera ihop resan till. Fisket på Söröya Gjestestue har motsvarat förväntningarna gånger 10.

Img _0116-450x 336Det började helt galet bra redan första dagen med 9 st landade hälleflundror och säkert 40-50 kontakter utöver det. Största runt 25 kg.

 

 

 

 

 

 

 

Img 0120 S2 450X336Dagens största tog på en Mieko-jigg tacklad på en drop shot rigg. Vi såg hur den steg på ekolodet innan den tog vilket var riktigt häftigt.

 

 

 

 

 

 

 

Dag 2 fortsatte galenskaperna. 6 st hälleflundror med största på ca 40 kg.

Cimg6440 S 450X337Här är en video på när den gör en rusning för 4e gången. Se den HÄR! Denna dag blev för mig ett av mina häftigaste fiskeminnen någonsin. Jag tog på under en timmes tid tre stycken hälleflundror på 30 kg eller mer! Efter att jag tagit två stycken inom loppet av kanske 35-40 minuter var jag så trött att jag seriöst funderade på att inte fiska mer. Då klev självklart denna på 142 cm och ca 40 kg på och bjöd upp till en brutal fight. Det kändes som om ryggen skulle gå av. Under fighten var jag nära på att ge ifrån mig spöt vid två tillfällen och när den väl var landad så valde jag att inte fiska mer den dagen för jag skulle verkligen inte orka drilla upp en till sån stor.

Dag 3 får vi 4 st hälleflundror med en topp på 138 cm vilket är helt makalöst. Ingen av oss har tidigare upplevt ett sånt fantastiskt fiske efter hälleflundra som vi har denna resa.

Denna dagen fick jag drilla en 20 kilos som bjöd på en av de bästa fighterna jag upplevt på spö kilo för kilo så att säga. Jag trodde det var en 35+ då den bogserade och vred på hela båten mot strömmen! Man kan se en del av fighten http://www.youtube.com/watch?v=fWJadbHM760.

Dag 4 och dag 5 så blev fisket lite sämre. Vi fick en 25 kilos ena dagen och en mindre 10 kilos andra dagen. Egentligen kan man väl anse att det fisket är mer "normalt" när det gäller hällefiske men med tanke på tidigare dagar så är man lite bortskämd.

Dag 6 blev en vilodag med lite fiske på fjället.

Cimg 6614_s -450x 337Dag 7 hände det! På morgonen och första området för dagen fiskar vi av en grundtopp där det går från 34 till 31 m och det suger tag rejält i spöt. I med mothugg och sen var det bara att börja jobba.

159 cm och enligt tabellen drygt 57 kg men med tanke på dess fina kondition så vägde den sannolikt över 60 kg i verkligheten. Nytt personbästa och resan var fullbordad. I driften efter får vi dubbelhugg där vi lyckas landa båda hälleflundrorna! Första dubbelhugget som jag varit med om på hällefiske vilket var riktigt coolt och ganska kaotiskt.

Dag 8 var en märklig dag. Vi lyckades tappa dubbelt så många hälleflundror som vi lyckats tappa på hela resan så här långt. Tror vi tappade 6st och flera av dem efter en längre tids drill. Jag tappade ett riktigt monster och säkert någon annan fin kändes det som. Det kom i alla fall upp två stycken till slut. Man kan se en kort film där jag drillar en fin hälle som kliver av efter en rusning. Tror detta var min 4e tappade i rad för dagen och man kan höra besvikelsen i rösten haha se den http://www.youtube.com/watch?v=qblWqoeJcLc

Dag 9. Gick vi upp lite tidigare då det skulle blåsa upp under dagen och det blev bara en halv dags fiske. Vi hade dock ett fantastiskt fiske med fyra stycken landade i vår båt och en ganska fin som vi tappade. Störst var Sven-Olofs 136 cm som han tog på haspelutrustning. Cool fight!

Cimg 6680-450x 337Man kan se en stund av drillen http://www.youtube.com/watch?v=NzBwo97uOJs. Direkt efter det att jag stängde av kameran så gör fisken en tokrusning från ytan och säkert 30-40 m lina tog den. Det höll på att sluta med att S-O åkte i sjön när han snubblade i samband med rusningen. Den fina rusningen kom dock inte med på film tyvärr.

Ovan min och resans minsta hälleflundra. Sjukt liten.

 

 

 

Dag 10 och dag 11 blåste det upp till över 15 sekundmeter så det blev inget fiske dessa dagar.

Vi sammanfattar resan till 9 fiskedagar och 37 st landade hälleflundror där jag tog de två största på 142 och 159 cm! Vi har en snittvikt på över 16 kg denna resa och det enda som egentligen saknades var att vi slog camprekordet på 175 cm. Men det tar jag nästa år!

Grymt häftig resa och för de som vill få en chans att uppleva något liknande så erbjuder jag guidade turer nästa år.