Helgens guidningar och FJ-reportage

Helgens guidningar och FJ-reportage

igår var jag ute med Office Partner Entreprenad Nacka AB. Vi var två båtar och det var Johan Thelander med hemmavatten i Nyköping som hjälpte mig. Grabbarna skulle övernatta i den mysiga stugbyn ute på Kråmö så vi började med att transportera dit alla prylarna samt ta en gruppbild för att sedan åka och fiska.

Vädret var magiskt. Strålande höstsol, frisk härlig luft och ingen vind. Alla var eld och lågor över den tur de hade att träffa så rätt med vädret men tyvärr brukar inte fiskarna hålla med oss människor. En kall natt och sen sol och vindstilla brukar innebära segt fiske.

Dsc _0202_s -450x 299

Självklart blev det tävling mellan båtarna och det var betting på hög nivå med prispengar för flest antal gäddor, störst gädda och också dagens först landade gädda. När startskottet gick så åkte vi i konvoj till det området vi skulle fiska i men jag ville börja med att säkra priset för första gädda så jag gör en snabb avvikelse till en vik där jag i princip alltid lyckas lura upp några gäddor. Idag var ett undantag dock och jag trodde priset skulle glida oss ur händerna. Med gasen i botten och 40 knop var vi snart i nästa vik. Jag valde en mar där det var lite grumligare vatten och mer växtlighet. Efter någon minut landar vi en liten gädda och ringer genast för att kolla om vi var först vilket vi var! 1-0.

Fisket var som sagt trögt och vid lunch ledde vi med 5-1. Det blev en underbar grillunch på några platta klippor. Med solen i ansiktet avnjöt vi grillade korvar och en och annan folköl. Med förnyad energi beger vi oss ut igen och vi hittar strax en kant där vi tar några snabba gäddor så jag ringer för att kolla ställningen. Vi leder med 10-1!

Vi fick någon gädda här och där men det var svårfiskat. Vi hade ett par efterföljare av lite bättre kaliber men annars var det mycket smått. Väl i hamn konstaterar vi att Johan lyckades snygga till siffrorna på slutet och det slutade 15-9 till vår favör. Vi fick dessutom dagens största vilket innebar att vi vann tävlingen med 3-0! 

Vi lämnade av grabbarna på Kråmö som skulle bada bastu, grilla schysst käk och dricka lite bärs och hämtade dem dagen efter för transport till fastlandet.

Tack för denna gången!

Nästa vecka kommer Mathias Larsson och Nicka Hellenberg från Fiskejournalen till mig för att göra ett reportage. Det blir ett kanonspännande projekt med många nya häftiga metoder på gädda så håll ögonen öppna i kommande nummer av FJ. Har ni missat min gösartikel i senaste numret av FJ så köp den nu. Där går jag igenom mina favoritmetoder för ett lyckat höstfiske efter storgösen.