Länge sedan nu - summering

Länge sedan nu - summering

Jag har varit katastrofalt dålig på att rapportera och det har jag även fått höra på flera håll. Här kommer ett försök till förbättring.

Fisket har varit knepigt sista tiden. Det kom ett "kallras" för tre veckor sedan där vattentemperaturen sjönk snabbt på några få dygn. Gäddfisket har inte varit sig likt sedan dess. Jag tycker ändå att vi har lyckats ganska bra i min båt då vi nästan alla dagar haft tvåsiffrigt i båten och många andra har fått kämpa för att få ett par tre stycken.

Sen så vet jag inte var de stora gäddorna håller hus just nu. Det verkar inte vara någon fisk över 5 kg inne i vikarna och detta verkar gälla i hela Stockholms skärgård enligt de rapporter jag har fått. I våras och i somras fick vi många stora gäddor så de finns där någonstans och det är nog bara en tidsfråga innan de börjar komma in de med.

Nu väntar några veckor med guidning på havsöring. Först ut är Astrid som tillsammans med tre vänner som ska med min hjälp försöka lura upp en havsöring i vattnen kring Utö på lördag. Jag har fått trapporter om att det är ganska mycket fisk i farten så det ska bli kul att se hur höstens havsöringsfiske blir.