Makalöst hälleflundrafiske

Makalöst hälleflundrafiske

Efter ca 27 timmars bilfärd och 3 timmar med båt från Stockholm till Söröya kom vi äntligen fram. Första fiskedagen inleder vi med att testa ett för Sven-Olof nytt område. Själv har jag aldrig landat en hälleflundra men har ett förflutet med 6st tappade från min senaste expedition till Tromsö förra året.

Det tog inte speciellt lång tid förens jag känner något som är framme och pillar med jiggen. Med lite tålamod så väntar jag med mothugget tills jag känner rejäl tyngd i spöt. Då satt den där - min första hälleflundra och nytt PB på typ 8 kg. Vi brydde oss inte om att varken väga eller mäta. (ej fisken på bilden ovan, den togs strax senare)

Kort därefter skriker S-O att han ser en hälle stiga mot jiggarna på ekolodet. Samma sekund känner jag hur något lyfter på min jigg och dunkar till men inte tillräckligt för att jag ska sätta in mothugget. Någon sekund efter så går den vidare till jiggen i S-O:s spöhållare och suger i sig en Mieko Predator Shad tacklad på drop shot. Sven Olof drillar fisken stenhårt och landar tillslut dagens största på 25 kg.

Vi fiskar av olika områden och fisket är makalöst bra. Jag landar dagens tredje hälleflundra och det var nytt PB för mig igen och därav enligt traditionen en till klunk härlig punch som fick sköljas ner. 16 kg.

Den hälleflundran blev en förlösning på ett makalöst fiske. Totalt på 8 timmars fiske bänder vi upp 9 landade flundror i båten och jag tog 8 av dessa. Vi har under dagen säkert 40 st kontakter med hälle och jag tappar två stycken riktigt stora. En av dem på ett tafsbrott - sånt som bara inte får hända.

Makalöst djurliv här. Vi har sett alltifrån räv till 5 m lång springare (val). Väderprognoserna ser lovande ut så det blir en lång dag imorgon och då ska vi försöka få även de stora