Rekordjakt i norrtälje skärgård

Rekordjakt i norrtälje skärgård

Härligt har det varit med långhelg och strålande väder.

Tidigt i fredags trailade vi min båt från Trosa till Norrtälje för en satsning efter stor gädda i tre dagar. Resan upp flöt på bra, inga köer och vi hann till och med lite eftermiddagsfiske.

I med båten och ut till gäddvikarna. Redan vid första stoppet hittade vi fisk i en fin vassvik. Alla i båten fick fisk, till och med jag. Dessutom fick jag uppleva ett riktigt brutalt hugg. Initialt tror jag att jag har en väldigt stor gädda på. Kort därefter är den uppe i ytan och visar sig och jag tänker gös?

Efter en kort kamp kan en smällfet gös landas med ett gälgrepp och bonusfisken är ett faktum. Hon vägdes inte så efter några fotografier fick hon återvända till det fria. Bild på gösen hittar ni här: http://www.storafiskar.se/photo?photoid=217

På lördagen fiskade vi havsöring utan någon vidare framgång och på söndagen var det dags för gädda igen. Vi besökte mina gamla hemmavatten där jag har tagit mina tre största gäddor men det verkade som om gäddorna tänkte på annat än att äta denna varma aprildag.