Roligt decemberfiske efter gädda

Roligt decemberfiske efter gädda

I söndags var jag ute på gäddfiske vilket var ett tag sen. Denna årstid är väldigt nyckfull. Oftast har man ganska trögt fiske men träffar man rätt kan man ha ett riktigt bra fiske. Vi var bara på jakt efter ett monster så antalet fiskar spelade oss ingen större roll.

Dagen började helt okej då vi fiskade i närområdet och tog två fiskar upp till 3 kg ungefär. Efter en längre förflyttning så prövar vi några fina vikar som brukar leverera men bortsett en missad så var det rena öken i dessa vikarna. Vi prövar en hörna på utsidan en av vikarna och Johan får en fisk i första kastet tror jag det var. Vi krokar loss och Johan missar en i andra kastet och landar en i tredje. Jag beordrar ankring. Nu ska det nötas! Jag byter till samma bete som Johan kör med, Zam Z tail.

Dubble -336x 450Nu började det hugga även för mig. Vi har kontakter i nästan varje kast och bränner lika många som vi landar. Många av fiskarna låg kring 3 kg men vi trodde inte de större var långt borta så vi väljer att ligga kvar - och så var det ju så kul nu!

Jag kastar utåt ut ur viken tar några vevtag och så ett låångt vevstop... PANG! När betet fått stå och hänga i 3-4 sekunder så smäller det och jag drar i med ett mothugg och det blir tvärstumt men kort därefter går fisken loss. Den var fin sa jag till Johan.

Det blir inga monster men några fiskar över 4 kg och så denna på 5.2 i topp som fångades av Johan.

Totalt tar vi ca 20 gäddor på denna ankring och bränner säkert nästan lika många. Det kändes som om fiskarna nästan stod ovanpå varandra för att få plats. Grymt roligt fiske med riktigt pigga decembergäddor men avsaknaden av den riktigt stora var påtaglig. I helgen blir det gädda igen och då hoppas vi på en 10+

Än är det inte för sent att få komma ut på lite fiske innan isen lägger sig.