103 gäddor

103 gäddor på två dagar

Har varit och fiskat två dagar i Trosa skärgård med riktigt bra resultat. Vi fick hela 103 gäddor på två dagars fiske!

Låter lite motsägelsefullt kanske men det var inte helt lätt fiske. Det gällde verkligen att hitta fisken. Vissa vikar var helt fisktomma men när vi väl hittade fisk så stod de väldigt samlat.

Dag 1 fick vi hela 68 st gäddor med ett helt gäng i större format. Det blåste 4-6 m/s från nord men vi brukar kunna ha ganska bra fiske i vissa av våra hemliga vikar trots detta.

Img _0899_g -450x 336Det här "lilla" fetto-monstret spydde upp en 1kg gädda som vi snyggt placerade tillbaka i gapet på den. Detta hände även dag två. Då var det min tur att få en fin gädda som spyr upp en liten gädda. Det är riktiga predatorer dessa fiskar och jag skulle inte vilja vara en liten gädda i våra hemliga vikar.

Fördelningen på gäddorna blev något i stil med 32-25-11 på oss tre. Vem som fick vad får ni gissa.

 

 

 


Dag 2 blev lite mer svårfiskad på sätt och vis. Gäddorna kändes om möjligt ännu mera på hugget. De fullkomligen kastade sig över våra beten. Däremot så ställde vinden till det för oss. På förmiddagen blåste det säkert 10 m/s med vindbyar i kulingstyrka. Detta resulterade i att många av våra ställen blev sönderblåsta och det gick således inte att fiska där. Vi blev väldigt begränsande i val av platser men lyckades ändå få ihop till 35 gäddor och även denna dag kom det upp ett gäng finingar. 

Fördelningen mellan oss tre blev något i stil med 17-12-6.

Sammanfattningsvis ett riktigt bra fiske. Men som vanligt kom de absolut största fiskarna undan. Till exempel på första stoppet dag 1 tappade vi ett monster till gädda som ruskade sig loss från krokarna i ytan. Surt sa räven men vi vet i alla fall var dem bor.

För er som INTE bokat en tur med mig. Skyll er själva!
Skämt åt sido. Det är inte för sent än.