Fina storlekar nu

Fina storlekar på gäddorna

Gäddfisket har överlag varit ganska trögt sista tiden. Förmodligen på grund av finvädret men de verkar vara helt färdiga med leken nu i alla fall.

I fredags var jag ute med Christer och Kerstin från Skåne. Christer hade fått en lång-weekend med en dags fiske i 60 års present av nära och kära. Fisket var väl inte direkt på topp. Jag själv tappade vad kändes som en finare gädda men annars var det bara smått. En underbar dag i fint väder och väldigt trevliga gäster.

Img 1149 450X336I lördags var jag ute med ett gäng grabbar som brukar ordna årliga aktiviteter tillsammans. I år blev det fiske. Vi fick 18 gäddor med topp på 5,2.

Kanondag med drömväder och helt okej fiske. Vi avslutade med ett rally där vi tog 7-8 gäddor på 30 minuter så vi avslutade fisket med en riktigt skön känsla i kroppen.

 

 

 


I söndags var jag ute med Johan, Thomas och Anders på gäddfiske. Målet med dagen var att ta stor fisk och inte antal så vi nötte några av mina favoritvikar. Redan innan lunch kunde vi få ombord en riktigt grov gädda på 7,52 kg och 102 cm. Bara några få kast senare tar Johan en till fin på drygt 5 kg.

Vi andra fick se oss helt utfiskade av Johan denna dagen. I zonen helt enkelt.