Nästan soppatorsk

Nästan soppatorsk

Img 0979 450X336Så här nära soppatorsk var jag när jag trailade hem båten från en fiskehelg i Norrtälje.
Vi kom fram till bensinstationen på ångorna.

 

 

 

 


Jag tänkte jag skulle summera helgen som varit. Skärtorsdagen fiskade vi i Trosa där jag klippte en fin gädda som vägdes till 8,5 kg. Efter avslutad fisketur trailade jag upp båten till Norrtälje för tre dagars fiske.

Långfredagen fiskade vi gädda men fisket var segt. I en av favoritvikarna hade jag en riktigt fin gädda efter min big bandit men den visade bara sidan och försvann sedan. Jag sa direkt att den va riktigt stor. Lite senare tar jag denna gädda på ca 5 kg.

Img 0977 450X335Fisket var i övrigt väldigt trögt. Vi fick några stycken och hade en del efterföljare och tappade men de ville helt enkelt inte. Vi återvände till viken där jag hade haft kontakt men den stora gäddan innan vi avslutade fisket för dagen. När vi då glider in över ett grundområde precis där jag hade den efter första gången så ser jag den simmandes på en halvmeters djup. Jag tror det är den största gädda jag någonsin sett (som inte suttit på min krok). Den va helt enorm och såg lätt ut att vara en bit över 10 kg. Samtidigt är det väldigt svårt att storleksbestämma en gädda som simmar i vattnet så jag låter det vara osagt.

Påskafton fiskade jag med Peter Nikula från Alukin Aluminiumbåtar. Vi gjorde ett reportage för Norrtälje Bo- och motormarknad. Fisket var trögt på förmiddagen efter en kall natt med fem minusgrader. Det lossnade lite för oss på eftermiddagen. Inga stora tyvärr.

Påskdagen fiskade vi havsöring. Norrtälje är inte riktigt mina hemmavatten vad gäller havsöringsfisket så det blev att testa så många ställen som vi bara kunde hinna med på en dag. Tyvärr hade vi inte ens kontakt med någon öring.

Dock en helt underbar dag i mellan- och ytterskärgård med underbart väder. Jag ser fram emot havsöringsfisket i Trosa skärgård nu.

En fisketur i skärgården är så mycket mer än bara fiske.