Samlad rapport

Samlad fångstrapport

Här kommer en samlad rapport från fisketurerna senaste 2 veckorna.

IMG 1078Jag var ute på havsöringsfiske med Johan Thelander och resultatet var fantastiskt. 3 havsöringar i båten varav två var godkända. Dock tappade vi 6 stycken och hade minst 10-15 st följare. Vi hade kontakt med havsöring i nästan varje drift eller stopp vi gjorde. Det var helt galet. Vid ett tillfälle hade Johan 3st öringar i tre-kilo klassen efter sin ludde och när vi återvände till samma plats senare på dagen hade jag en riiiktigt fin öring på uppskattningsvis 5 kg efter mitt ME-drag.

Ovan Johan med dagens största. Den bjöd på en märklig fight med mycket plaskande i ytan och vi trodde det var en gädda nästan ända tills den låg i håven.

 
Denna turen var lite märklig för vi fick nio (!) stycken bonus-regnbågar. Har aldrig fått en regnbåge i skärgården tidigare så det var en annorlunda upplevelse. Vid två tillfällen dubbeldrillade vi regnbåge och vid ett tillfälle dubbeldrillade vi havsöring - jag tappade min dock.

Jag var även ute en halvdag på havsöring i Stockholm ström med båt.

Denna dagen hade vi dock endast en eller två misstänkta kontakter. Kul med lite annorlunda fiske!

Sen så har det blivit en del turer efter gädda också. Fisket har varit blandat. Vi har legat på 11-29 gäddor per tur men inga monster. Igår satte vinden krokben för oss. Det var sjukt svårfiskat i den hårda vinden med byar på upp till 18m/s enligt klart.se. Gemensam nämnare har varit mycket följen så det märks att de tänker mycket på leken nu.

 

Det finns fortfarande lediga dagar i maj kvar.