Gösen börjar komma igång

Gösen börjar komma igång

I helgen var jag ute på gösfiske och årets sista havsöringsfiske.

På lördagen var jag ute med ett störtskönt gäng herrar. Fantastiskt rolig dag med grym stämning i båten hela dagen. Fisket gick faktiskt helt okej. Det har blåst sydligt i ett par veckor nu och vinden hade precis vänt om till nordan vilket inte direkt talade för ett bra gösfiske. Dock var det ett rejält högtryck och ganska varmt i luften så förhoppningarna fanns ändå där. Vi fick 5 st gösar och 3st bonusgäddor fram till kl 12.

Urban som fått fiskeupplevelsen i födelsedagspresent poserar men en av två gösar från ett dubbelhugg. Kul!

Efter lunch gick vi över på gäddfiske men med facit i hand var det nog ett misstag. Gäddorna var verkligen inte på hugget. Jag tror det var bytet av vindriktning som ställde till det.

Björn _gädda

Vi lyckades ändå lura upp den här gäddan på ca 4 kg. Någon liten utöver det fick vi också men eftermiddagens höjdpunkt var ändå när vi tappade ett riktigt monster till gädda. Efter krokodilrullningar och vattenkaskader ruskade sig gäddan tillslut loss från Urbans jerkbait.

 

 

 

 

 

 

 

Söndagen var det också ett födelsedags"barn" som fått upplevelsen i present av sin son. De ville fånga en havsöring. De berättade om att de försökt få dem från land vid ett antal tidigare tillfällen utan framgång så förväntningarna var högt ställda. Tyvärr var öringarna som bortblåsta denna dag. Varmt i vattnet, nordan, åska i luften och ganska lite vind var väl ungefär så dåliga förutsättningar som det kunde bli. Jag hade ett hugg vid första stoppet men efter det hände ingenting förutom tre stycken bonusgäddor som visserligen höjde pulsen lite men besvikelse när det var fel färg på fisken.

 

På torsdag ska jag ut med Securitas som bjudit med lite kunder. De blir totalt 12 personer och vi blir tre stycken båtar. På lördag blir det både gös och gädda och söndag är det åter dags för en storguidning. ÅF kommer med hela 28 personer och vi blir 7st båtar. Det ska bli riktigt kul!

Rapport kommer. För mer frekventa rapporter gilla min facebooksida: http://www.facebook.com/GrossGuidar