Bra fiske nu

Bra fiske nu

Igår var jag ute på drop-in-fiske med tre gäster. Dagen började med att vi kastade lite kastnät efter betesfisk. Jag försöker att alltid ha med mig lite betesfisk med ut för vissa dagar är det helt överlägset alla artificiella beten. Vi hittade ganska omedelbart ett helt enormt stim med löja och det behövdes endast ett par kast för att fylla hela betessumpen. 

Bild 1När vi väl började fiska abborre så hittade vi stimmet omedelbart. Vi drog 10 abborrar de första 10 minutrarna och så fortsatte det i en timme ungefär. Därefter började stimmet röra sig bortåt och nappen blev glesare. Vi flyttar runt lite i hopp om att hitta tillbaka till fisken men det är lite halvsegt. Vi väljer att passa på att käka. Det blev en skön lunch med grillat vilket var väldigt uppskattat. 

 

 

 

 

Mätta och belåtna sätter vi igång med fisket igen. Men det är helt tvärdött efter lunch. Vi får endast några gäddor. Vi tappar även en förmodat riktigt stor gädda som vi inte lyckades pressa upp till ytan så vi såg den aldrig innan den slet sig.

Känslan är att att fisken har simmat någon annanstans så vi gör en längre förflyttning. Vi måste hamnat mitt i gäddornas presskonferens eller något för vi drar runt 20 gäddor på lika många minuter. Helt galet fiske med hugg i nästan varje kast. Peter drog tre gäddor på tre kast tex. Inga jättar men ändå kul på så lätt fiskeutrustning. Med så mycket gädda var förhoppningen om att få abborre där ganska låg. Jag lyckas dock dra två stycken fina runt 5hg och Peter drar på ytterligare en gädda men som visar sig vara en riktigt fin abborre på 820g. Den abborren blev dagens största.

När nappen började avta så flyttade vi oss på nytt. Det var ju ändå abborre vi skulle fiska. På nästa ställe fiskar vi lite djupare. Vi sökte av botten med jiggar på runt 4-5m djup och det nappade på ganska bra och vi drar ett tiotal borrar på en ganska kort tid. Därefter avrundade vi dagen och kunde sumera 40+ antal abborrar och ca 25 gäddor.

En mycket lyckad dag.

 

Nästa drop-in-tillfälle som är inplanerat är 27 september på gädda. Ett riktigt kanondatum som bådar för bra fiske. Det kan hända att jag planerar in fler drop-in beroende på efterfrågan så hör gärna av er om ni är "singelåkare" och vill ut på sjön. Läs mer om mina drop-in här