Bra havsöringsfiske

Bra havsöringsfiske

Idag var jag ute på årets första tur efter havsöring. Med mig hade jag min gode vän Johan. Vi har nästan alltid bra fiske tillsammans när vi är ute och idag var inget undantag.

Jag hade sett fram emot havsöringspremiären ända sedan den bokades in för ett par veckor sedan. Rapporterna var lovande och vi var laddade till tusen. 

Havsoering2

Vi inledde dagen med att testa en ny kant jag aldrig kört tidigare. I slutet av driften drar jag på en liten öring som inte riktigt nådde upp till minimimåttet på 50 cm. Jag brukar ha för vana att alltid testa minst ett nytt ställe varje gång jag är ute. På så sätt hittar man ständigt nya fläckar som ger ifrån sig fisk. När det kommer till havsöringsfiske så kan man nog inte avfärda ett ställe förrän man testat det minst tio gånger. Denna gången hade vi tur och prickade rätt på första försöket. Den kanten kommer jag köra fler gånger i framtiden helt klart. 

 


Havsoering3

Därefter gick det ett par timmar innan jag på en udde lyckas få en något längre fisk som var över 50 cm men den var ganska smal. 

Inget mer hände så vi byter område och på andra stoppet så står plötsligt Johan med djupt bugande spö. En riktigt fin havsöring i bra kondition.

 

 

 

  

 

Det hände inte så mycket mer denna dagen. Vi nötte på ett antal timmar till men inga fler kontakter. Det blev bara tre kontakter idag men alla tre landade och två av fiskarna var godkända. Det får vi vara riktigt nöjda med.