Sanslöst bra abborrfiske

Sanslöst bra abborrfiske!

I lördags var jag åter ute på abborrfiske med ett härligt gäng glada fiskare. Jag hade bra magkänsla flera dagar innan guidningen men väderleksrapporten såg ut att gå emot oss med lågtryck, åska och regn. Abborren kan vara känslig mot stora skiftningar i lufttryck.

Vi startar dagen på ett ställe som brukar vara riktigt bra och vi hittar omedelbart fisken. Det nappar på var och varannat kast första timmen. Därefter ebbade det ut och det blev glesare mellan huggen. Vi gör lite korta förflyttningar för att försöka hitta tillbaka till det stora stimmet. Ibland hittar vi dem men så försvinner de efter en liten stund. Vi lyckas aldrig hålla kvar dem vid båten en längre tid. Vid lunch hade vi 51 st i båten vilket kändes stabilt.

Abborre 6Efter den lovordade lunchen så fortsatte det fina fisket. Ca kl 15 hade vi 85 abborrar och 12 gäddor i båten. Vi bestämmer oss då för att testa ett ställe för att dra några snabba gäddor. Väl där så verkade inte gäddorna vara hemma och tiden började ta slut så jag tog beslutet att göra en ny förflyttning för att hinna testa ett ställe till på abborre. Det kan ha varit det bästa beslut jag tagit någonsin. Vi hamnar i ett helt magiskt rally. Vi drar ca 85 abborrar på två timmar men det som gör att denna turen går till historien är storleken på fisken. Jag har aldrig varit med om en sån fin snittvikt som vi hade under eftermiddagen. Av de 85 abborrarna var ca 80 st över 700 g. Helt otroligt! Jag vet inte om man någonsin kommer få vara med om något liknande igen. Dock saknades den där riktiga klunsen i topp som skulle bli pricken över i:et. Dagens största fisk vägde in på 980g och vi kunde summera hela 170 abborrar totalt.

 

Bild 2På söndagen var det tänkt att vi skulle spela in lite material för min introduktionsfilm jag ska ha på startsidan på min hemsida. Av naturliga skäl blev det återigen abborrfiske och jag åkte givetvis dit där vi avslutade lördagens fiske. Innan kameran började rulla så gör jag ett kontrollkast för att se om fisken är hemma. Jiggen hinner inte landa på botten innan det sitter en abborre där. På med kamerorna och vilket sjukt fiske vi har! Vi drar 11st abborrar på 11 kast inledningsvis. Vi är snabbt uppe i ca 60 abborrar. Därefter glesar huggen ut något men vi drar ändå fisk med jämna mellanrum. Vi gör korta förflyttningar för att hitta tillbaka till huvudklungan. Ibland fick man lite hjälp av ekolodet då man råkade köra över stimmet.

 

Det är väldigt fina storlekar denna dag också men långt ifrån det fisket vi hade på lördagen. Nu låg merparten fisk på mellan 4-7 hg med några 800-grammare i topp vilket är väldigt bra det med. Efter några korta förflyttningar hittar vi klungan igen och åker på ett nytt superrally. Jag drar 9 abborrar på 9 kast med kameran igång. Så häftigt! Man vet att det är mycket fisk inne när jiggen gång på gång inte hinner nudda botten på utkastet innan det hugger en borre.

Kl 12 bryter vi fisket och kan summera hela 110 st abborrar på ca 4 timmars fiske fördelat på två fiskare. Helt galet bra!

Nästa tur på abborre är inte förrens nästa helg men hoppas fisken är lika mycket på hugget då.

Vill ni också komma ut på abborrfiske i Trosa skärgård? Boka mig! 

ps. Håll utkik på min hemsida för lite fiskeklipp från denna fantastiska fiskedag.

david@grossguidar.se

076-056 45 14