Sommarfiske

Sommarfiske

Det har varit en hel del sommarfiske senaste tiden. Säsongspremiär på abborre blev det också men det var riktigt segt. Men man ska inte klaga. De två första abborrarna i båten vägde över kilot. 1080 och 1040 gram närmare bestämt. Det blev även en abborre strax under kilot så storleksmässigt var det fenomenalt bra. Vi har provat på abborre ett par gånger sedan dess men det har inte riktigt kommit igång än. Vattentemperaturen är inte mer än 18 grader fortfarande så det håller nog en del fisk kvar på djupet. Sist jag var ute hittade vi dock ett litet större stim men det var precis innan vi var tvugna att åka hem tyvärr. Det blev en lyckad fiskedag ändå med 25 gäddor varav en riktigt fin samt 15 borrar. Det är ungefär så fisketurerna har sett ut sista tiden. Ca 20-30 gäddor och några abborrar per tur har det blivit.

Jag har även nattmetat gös en natt. Trots åskoväder på horisonten hela natten så blev det ett gäng gösar. Vid gryningen runt kl 03 brakade det loss ordentligt med dubbelhugg tätt följt av flera hugg så det var en riktigt kul natt.

Abborrfisket kommer bara bli bättre och bättre framöver nu så missa inte att boka er tur. Abborrfisket sträcker sig från och med nu till november ungefär. Gäddfisket håller på årent runt och havsöringsfisket kommer igång i oktober. Ni är välkomna! Läs mer här.