Superfiske i Trosa nu

Superfiske i Trosa nu

Efter en svårfiskad vår har det nu äntligen lossnat. Fisket har inte riktigt kommit igång efter gäddleken och det är nog mycket tack vare denna extremt blåsiga och även kalla vår som varit. Normalt är andra halvan av maj och första halvan av juni riktigt bra men fisket har varit knepigt. Nu har det dock lossnat med besked. Rapporter om bra fiske duggar tätt och jag var själv ute igår och hade superfiske.

Vi skulle egentligen fiskat gös men styrde om till gädda pga gösfisket inte varit så bra sista tiden. Väl på plats så får vi en fin 4+ gädda i andra kastet. Och så fortsatte det. Vi tog 5-6 snabba gäddor med topp på 5,2 kg som även blev ett nytt PB. Vi missade även några stycken i samma veva. Därefter dog fisket av lika fort som det rivstartade. Vi tar någon gädda då och då med jämna mellanrum men inget rally. Men det roliga är att det är ruskigt fina storlekar. Ingen fisk under 3 kg och merparten ligger på 3-5 kg. 

Gaedda1Det dröjer inte länge förrän vi har en bättre fisk i båten. Gäddan var otroligt stridbar och riktigt grov. Den vägde in på 6,86 kg och var även det nytt PB. Vi får en riktigt fin bonusgös på 5,3 kg som vi trodde var en större gädda innan vi såg den. Klockan går och vi har ett gäng gäddor i båten men precis när det är dags att runda av för att åka i land och äta lunch så åker vi på ett nytt mini-rally som avslutas med en riktigt grann gädda på 7,8 kg (nytt PB igen). Gäddan mätte 105 cm och grov över ryggen men tom på mat annars hade den varit en bit över 8 kg med den ryggen.

 

 

Goes3Omedelbart efter lunch åker vi på ett nytt rally och det hugger precis överallt. Då får vi ett drömdubbelhugg. Första fisken håvas och det är en supergös på 6,2 kg!! Andra fisken i dubbelhugget går tungt men kan så snart trasslet i håven är utrett landas och är en gädda på 7,35 kg. Vilket dubbelhugg! Extas i båten. Huggperioden tar slut strax därefter men vi hann klippa 7-8 fiskar. Det blir några ströfiskar till men när dagen rundas av kan vi sammanfatta den till kanonväder och kanonfiske. De största fiskarna vägde 7.8, 7.35, 6.86 och gös 6.2, 5.3 kg. Det var bara en gädda över 10 kg som saknades för att göra dagen helt perfekt.