Fina storlekar på havsöringarna

Fina storlekar på havsöringarna

Båten har stått insnöad två veckor på tomten men när mildvädret äntligen kom var det återigen dags att ge sig ut på havet. Näst på tur var havsöringsfiske. Havsöringsfisket har varit lite halvdant än så länge och jag tror det är mycket på grund av lågvatten och nordliga vindar. Nu har vattenståndet kommit upp lite och är nästan på normala nivåer för första gången på länge. Dessutom blåste det milda vindar från sydväst vilket kändes lovande. Det var även mycket velande gällande val av område inför turen men det visade sig att jag valde rätt...

IMG 3753Vi var igång och fiskade innan det hade hunnit bli riktigt ljust. Första och sista timmen brukar vara extra heta. Första stoppet är på en udde med ett litet rev utanför. Innanför udden ligger en liten bukt och där nyper vi dagens första öring, som dock är för liten med sina 49 cm. Vi hänger kvar i området och lite längre ner i ett sund så får vi på en riktigt fin fisk. Den bjuder på några rusningar men kan enkelt håvas. Det är en stålblank fet fisk på hela 70 cm och 3.3 kg. Årsbästa och båtrekord i min nya båt! Dagen fortsätter med mycket aktion. Vi missar ett par hugg och landar även ett par fiskar. När vi kommer ner till ytterligare ett sund med lite grynnor i mitten så får vi på en riktigt aggressiv fisk. den bjuder på både rusningar, rullningar och lite kabalik när den går rakt under båten. Efter en hel del stök kan den håvas och det är en kanonöring i galen kondition. 69 cm och 3.7 kg. Det är inte ofta man får två stycken 3+ i båten en och samma dag. Jag tror vi hade bud på ytterligare en 3+ när jag själv bränner ett riktigt karatehugg som gjorde ont i handleden och gjorde så jag tappade veven med andra handen.

Riktigt skojig dag med soligt väder, stidbara öringar och trevligt sällskap. Dagen slutade på fem öringar med topp på 3.7 kg. Nu i veckan blir det mer havsöringsfiske och jag hoppas väderförutsättningarna fortsätter vara till vår fördel. Mycket spännande kommer det bli.

Boka en tur med fiskeguide du med. Vi fiskar i Stockholm, Nynäshamn, Trosa och Nyköping.

Du vet väl att du kan följa mina dagar på sjön både på Facebook och Instagram?

@grossguidar

Facebook/grossguidar

david@grossguidar.se för mer info.

0760505292