Superfiske efter lax

Superfiske efter vandringslax

Efter vad som varit min sämsta vår någonsin är jag nu äntligen igång efter ett sju veckor långt motorhaveri. en testkörning av båten i mars slutade med att hela motorn rasade pga en dold spricka i blocket. Det är nu ordnat och innanför kåporna sitter nu en helt ny power head som jag precis har kört in. Nu vänder jag blickarna framåt. 

Senaste två veckorna som varit har jag varit ute på en hel del fiske. Jag har hunnit med både gäddfiske men också det så roliga fisket efter vandringslaxen som passerar utanför Trosa/Nynäshamn nu under maj och juni.

Gäddfisket har varit knepigt hela våren. Det är väldigt högt fisketryck inne i vikarna och möjligen är det det som påverkar fisken. Det har både varit sämre i antalet fångade fiskar men även i storlek. Men det var lite samma visa förra året och det fisket brakade loss ordentligt i juni och juli med både mycket och framförallt stor fisk så det lossnar förhoppningsvis snart.

 

13221401 1180598865293126 7862934962672375288 OLaxfisket här utanför är det bästa jag upplevt. Tyvärr har jag inte varit ute så mycket på lax som jag hade önskat men de rapporter jag får är helt galet bra. Det har redan kommit upp två stycken 20+ kg laxar och flera mellan 18-20 kg. I fredags var jag ute med ett härligt gäng som ville ge sig i kast med storlaxen. När vi lagt i fyra av totalt tolv spön så börjar det skrika i en rulle. Jag kan knappt tro det är sant. Vi har ju knappt börjat fiska! Fisken landas och är en silvertorped i galen kondition på 8,2 kg. Därefter lyckas vi inte köra på någon lax på ett antal timmar samtidigt som vi ser båtar drilla fisk till höger och vänster. En båt har hela fem laxar i båten med topp på 18,8 kg.

 

 

 

Fredagens laxdräpare

 

Kl 15.30 är det vår tur igen. Det tjuter nu om två rullar på taket, dubbelhugg! Den ena rulen skriker som en stucken gris. Bättre fisk! Det blir lite trassel då en linutlösare inte vill lösa ut och fiskarna går åt två olika håll. Jag reder metodiskt ut trasslet och ger spöt med den bättre fisken till min gäst men tyvärr går den loss efter ca 10 sekunder. Den andra laxen i dubbelhugget landar vi men den är liten på ca 5-6 kg (bilden). 

Nu blir det laxfiske både torsdag, fredag och lördag. Dock är det ett väderstyrt fiske och det ser ut som det ska blåsa väldigt kraftigt på torsdag så jag får se om jag kanske måste boka om den turen.

 

Ni har väl inte missat att min båt är till salu? Jag ska byta båt under 2016/2017 och säljer alltså nu min grymma sportfiskebåt. Jag hänvisar till min blocketannons för mer info: https://www.blocket.se/stockholm/Alukin_650_SP_med_Ny_Suzuki_150