Vilket år

Vilket år det har varit

Motorolja

Jag har varit ovanligt dålig på att underhålla fångstrapportdelen på hemsidan, och hemsidan över lag. Förklaringen till deta är i stort att jag inte varit på sjön så mycket. 2016 startade med ett motorhaveri utan dess like. Jag skulle direkt efter islossningen göra en premiärtur med min vän Johan Thelander. Vi skulle ut och fiska havsöring. Allt kändes bra under dagen men på hemvägen så började motorn sluta svara på gas. Kort därefter har vi ett stort rökmoln bakom båten och jag tvingas stänga av. När jag sedan ska starta motorn på nytt händer ingenting. Vi lyckas ta oss i hamn med hjälp av elmotorn.

Väl på verkstad kunde de konstantera att motoroljan var full med vatten. Orsak till detta oklart. För att göra en lång historia kort blev det en väldigt kostsam reparation där i stort sett hela motorn (powerhead) byttes ut. Inte nog med det så var båt och motor på verkstad i nästan två månader så jag blev tvungen att ställa in nästan alla guidnigar för hela vårsäsongen.

 

 

Lax David

Jag hann dock med några laxguidningar samt privata pass med laxtrolling innan säsongen för vandringslax var förbi. Fisket var fantastiskt. Det blev både många och stora laxar och jag gick bara bom en enda dag och det var ett privatpass. I snitt blev det två laxar per tur och vi tappade även en hel del. Vi hade fyra dubbelhugg i år och i varje dubbelhugg vi hade så tappade vi den ena laxen.

 

Jag hade redan innan motorhaveriet funderat mycket på ett båtbyte. Haveriet fick mig att verkligen ta tag i det. 28 juni sålde jag båten till en trevlig herre uppe i Öregrund. Jag var därefter båtlös hela sommaren. Som jag velat gällande vilken båt jag vill ha. Jag har varit flertalet möten med diverse båttillverkare, provkört massor av båtar samt spenderat otaliga timmar framför dator och telefon.

 

Anytec Running

16 augusti fick jag tillslut min nya båt, en Anytec 622 SPF. Det är en specialbyggd båt med kastdäck, spöhållare, elmotorfäste m.m. Läs gärna mer om båten under Min båt. Båten är något större än min förra och har fantastiska ytor att röra sig på samt fiska från. Efter att jag fått hem båten har jag lagt mycket tid på att göra den redo för fiske. Detta innefattar montering av elmotor, dra kablar till plotter, elmotor, elmotorbatterier m.m. Guidesäsongen för min del drog således igång i början av september. Fisket har varit bra. Vi har fiskat gädda och abborre och det har nappat på riktigt bra än så länge. Det milda vädret i september har varit gynsamt. Nu står havsöringsfisket för dörren och det ska bli riktigt spännande att se om det fortsätter vara lika bra som de sista åren.