Äntligen fångstrapport

Äntligen en fångstrapport

För er som inte följer mig i sociala medier som Facebook och Instagram så har det varit väldigt tyst från min sida. Ärligt talat har det inte varit mycket att skriva om. Fisket i skärgården har varit väldigt knepigt hittills i vår. Det är säkert en kombination av en ökad skarv- och sälpopulation men också det väldigt knepiga vårvädret vi har haft. Det har därför blivit mycket fiske i mälaren istället sista veckorna och där har fisket varit bättre.

Jag var ner till Simrishamn påskveckan för att trolla lax. Vädret satte lite käppar i hjulen för oss och vi kom endast ut två och en halv daga av fem möjliga. Fisket där nere har varit svårt i år. Mycket av fisken har hållt till ännu längre söderut mot den polska kusten där vattnet har varit varmare. Vi fick endast en lax i båten dessa dagar men vi tappade två. På en av de tappade laxarna så gick linan av efter 45 min fight. Då hade vi fortfarande 150 meter lina ute. Det var en riktig häst till lax men som tyvärr tappades - oklart varför linan gick av. Vi hade tidigare under dagen kört in i ett spöknät med dragen så kanske fick sig linan en liten liten skada. Synd för det hade med marginal blivit nytt båtrekord.

Igår var jag ut på laxpremiär på hemmaplan ute vid landsort. Egentligen lite tidigt då fisken är lite senare i år pga det kalla vädret. Redan efter en halvtimme har vi ett hugg där fisken inte vill fastna ordentligt. Kort därefter drar vi på ytterligare en lax som vi tappar efter ca 15 sekunder i ett stort hopp. Jag vänder runt båten och då hugger ytterligare en lax som följer med ända in i håven och uppskattas till 7-8 kg. Efter lite bilder så vänder jag om båten på nytt och då har vi ytterligare ett hugg där fisken inte ville fastna. Sen hände inget mer resterande 6 timmar den dagen. Det kom upp fisk på upp till 17.8 kg i området och det är det som gör det här fisket så häftigt. Det simmar förbi riktiga bestar här...

 

AutopilotAlla nyinstallationer i båten funkar riktigt bra. Det är en fröjd att fiska med autopiloten. På bilden ser man hur jag plottat ut en bana för autopiloten att följa. Sen är det bara luta sig tillbaka och fokusera på fisket istället.